Sport massage / sport therapie

Wat houdt deze massage in?

Sportmassages zijn voor iedereen die actief beweegt of (on)regelmatig sport. Dus zeker niet alleen voor topatleten. Iedereen heeft er baat bij om de spieren in een goede conditie te houden. Er wordt immers veel van je spieren gevraagd als je intensief gaat bewegen. De spieren worden steeds opnieuw uitgedaagd en gestrekt tot het uiterste, waardoor ze sterker worden. Om overbelasting en blessures te voorkomen is het echter belangrijk om ze ook voldoende rust te geven en ze op de juiste manier te masseren, voor en na het sporten.

Mocht er onverhoopt toch een blessure ontstaan, dan is het maken van een stappen plan tot goed herstel heel belangrijk.

Het tapen of aanbrengen van een bandage helpt ook bij het voorkomen en/of herstellen van een blessure.

Ook niet sporters kunnen baat hebben bij een goede sportmassage. Een (sport)masseur past verschillende massagetechnieken toe ter verbetering van de conditie van de spieren. Door de verhoogde doorbloeding tijdens een massage wordt het herstel van het lichaam na (zware) lichamelijke inspanning bevorderd doordat de afvalstoffen sneller uit het spierweefsel afgevoerd worden en voedingstoffen sneller worden opgenomen.

Een regelmatige massage zorgt ervoor dat de spieren soepeler worden, de mobiliteit verbetert en bijdraagt tot hogere prestaties. Ook kunnen voorstadia van mogelijke blessures in een vroeg stadium worden ontdekt en behandeld.

Voor een sport massage van een uur tot +/- 5 kwartier vraag ik een vergoeding van € 40,00

KvK nummer 66906148
BTW nummer NL001956739B63