Dorn therapie & Breuss massage

Wat houdt deze massage in?

Een gezonde rug is het (bekende) boek van Dieter Dorn, die deze methode heeft ontwikkeld.

Het is een rustige en zeer zachte manuele behandeling van de wervelkolom en de gewrichten zoals bijvoorbeeld het bekken.

De basis van deze methode is het corrigeren van een beenlengteverschil. 75% van de mensen heeft een (zonder dat ze het vaak weten) een beenlengteverschil. Beenlengteverschil kan leiden tot een scheef bekken, waardoor de wervelkolom niet meer optimaal kan functioneren en er allerlei pijnklachten in het lichaam kunnen ontstaan. Gedacht kan worden aan kyfose, lordose, scoliose, bekkeninstabiliteit, schouderklachten of migraine. Een beenlengteverschil kan ontstaan door een val, verkeerd zitten, een ongeluk, verstappen (omzwikken) of vertillen.

Met de Dorn-methode corrigeren we het ‘langere’ been. Wanneer het beenlengteverschil is gecorrigeerd, worden daarna ook het bekken, het SI-gewricht en de wervelkolom nagekeken. Wanneer blijkt dat deze niet in de juiste positie staan, worden ook deze gecorrigeerd. Kenmerkend voor de Dorn-methode is dat deze correctie plaatsvindt tijdens een simpele zwaaiende beweging van de benen en armen.

De Dorn-methode kan worden afgesloten met een Breuss-massage. Dit is een zachte, ontspannende massage op de rugwervelkolom, die inwerkt op fysieke en psychische spanningen. Tijdens de massage wordt er gebruik gemaakt van Sint Jansolie welke diep inwerkt op het weefsel en de tussenwervelschijven. Wanneer er lange tijd druk wordt uitgeoefend op een natte spons verliest deze elasticiteit, voeg je vocht toe aan de spons dan zal zijn natuurlijke elasticiteit weer terugkomen. Ditzelfde geldt voor onze tussenwervelschijven.

De Breuss-massage wordt uitgevoerd op de blote rug. Na de massage wordt de rug (wervelkolom) afgedekt met speciaal zijdepapier.

Dit zijdepapier houdt de warmte vast en neemt afvalstoffen op, zo blijf je nog enige tijd ontspannen liggen.

De Dorn-methode en Breuss-massage kan ook toegepast worden bij kinderen.


Afhankelijk van de aard en de duur van de therapie kan de prijs variëren tot maximaal € 40,00 per 5 kwartier

KvK nummer 66906148
BTW nummer NL001956739B63